3

طرز تهیه “خورشت کنگر” مرحله به مرحله

  • کد خبر : 16901
  • 22 خرداد 1400 - 14:09
طرز تهیه “خورشت کنگر” مرحله به مرحله
خورشت کنگر از آن دست خورشت های قدیمی و خوشمزه می باشد که میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد. این خورشت به دلیل وجود کنگر خورشت فصلی می باشد، زیرا از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است.

طرز تهیه خورشت کنگر

خورشت کنگر از آن دست خورشت های قدیمی و خوشمزه می باشد که میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد. این خورشت به دلیل وجود کنگر خورشت فصلی می باشد، زیرا از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است.

این خورشت خوشمزه به دو صورت تهیه می شود که این کاملا سلیقه ای می باشد. برخی از افراد آن را با سبزی تهیه می کنند که در آن صورت شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد. برخی دیگر از افراد آن را با رب و لپه تهیه می کنند که شباهت بسیاری به قیمه پیدا     می کند.

خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می شود. ولی می توان آن را با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

خورش کنگر

مواد لازم خورش کنگر

مواد لازممقدار لازم
گوشت۴۰۰ گرم
کنگر۶۰۰ گرم
جعفری۱۵۰ گرم
نعنا۵۰ گرم
پیاز بزرگ۱ عدد
لیمو عمانی۴ عدد
روغن مایعبه میزان لازم
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
نمک،فلفلبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم
Spear Thistle KHORESH

طرز تهیه خورش کنگر

مر حله اول : برای تهیه این خورشت دلچسب ابتدا باید تیغ های کنگر ها را جدا کنید و ساقه های آن را جداکرده و تمیز کنید و کنگر های پاک شده را درون ظرفی پر از آب بریزید و روی آن ها کمی نمک بپاشید. اجازه بدهید مدتی بمانند تا گل های آن، از آن ها جدا شوند سپس آن ها را بشویید و داخل آبکش قرار بدهید تا آب اضافی آن ها برود.

بیشتر بخوانید
طرز تهیه تارت شکلاتی برای دلبری از مهمون ها

مرحله دوم :در یک قابلمه مناسب حدود یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید تا کمی داغ شود، سپس یک عدد پیاز بزرگ را که به صورت نگینی خرد کرده اید درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سرخ شود. توجه داشته باشید که بیش از حد پیاز ها را سرخ نکنید در حدی که کمی نرم شود و تغییر رنگ بدهد.

مرحله سوم : در حین سرخ شدن پیاز ها در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و بگذارید تا اندکی گرم شود، پس از اینکه روغن داغ شد حرارت ماهیتابه را کم کنید و حدود یک چهارم قاشق غذاخوری به آن زردچوبه اضافه کنید. بلافاصله کنگر های تمیز شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا از حالت خشکی خارج شود و کمی نرم تر شود مانند کرفس.

مرحله چهارم :نعنا و جعفری پاک شده را ریزی ریز خرد کنید و تابه ای به همراه مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

همچنین بخوانید :دستور تهیه خورشت کرفس مجلسی

مرحله پنجم : گوشت ها را به پیاز های نرم شدتان اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که رنگ گوشت ها تغییر پیدا کند و مقداری سرخ شود.

مرحله ششم : پس از گذشت حدود ۵ دقیقه گوشت ها تغییر رنگ خواهند داد ، شعله را کم کنید و در این مرحله فلفل سیاه و زرد چوبه را به گوشت ها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه ها به خورد مواد بروند.

مرحله هفتم : بعد از اینکه ادویه ها را تفت دادید نعنا و جعفری سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و خوب تفت دهید.

مرحله هشتم : یک قاشق رب گوجه فرنگی به موادتان اضافه کنید و هم بزنید. یک لیتر آب را به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا نیم پز شود. پس از اینکه نیم پز شد نمک را به خورشت تان اضافه کنید.

بیشتر بخوانید
طرز تهیه موکا؛ قهوه با لایه های شیر و شکلات

مرحله نهم : لیموعمانی های سوراخ شده را به همراه کنگر های سرخ شده را نیز در نیم ساعت پایانی به خورشتتان اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا با شعله ملایم با گوشت ها بپزد.

خورش کنگر

نکات طبخ خورشت کنگر خوشمزه :

  • برای تهیه کنگر به جای استفاده از سبزی می توانید از رب گوجه فرنگی همچنین زعفران استفاده کنید. در این صورت نوع قرمزی از خورشت کنگر را خواهید داشت.
  • برخی از افراد در نوع قرمز این خورش لپه نیز می ریزند که این کاملا سلیقه ای می باشد.
  • اگر دوست دارید که نوع ترشی از این خورشت کنگر داشته باشید می توانید آب غوره به آن اضافه کنید.
  • برای تهیه سبزی خورشت کنگر شما حتما باید اندازه یک سوم جعفری نعنا داشته باشید.
  • می توانید میزان سبزی خورشت کنگر را نصف کنید. برای نصف دیگر از سبزی، قورمه سبزی استفاده کنید که این نیز سلیقه ای می باشد.
  • بسیاری از افراد به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده می کنند.
  • میزان آب حدودی می باشد. اگر دیدید که گوشت شما کاملا طبخ نشده و نیاز به آب بیشتری دارد، می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.
  • برای گرفتن تلخی لیمو عمانی ها می توانید حدود یک ساعت آن ها را در آب بگذارید. سپس با کمک چنگال یا چاقو آن را سوراخ کنید و در خورشت بریزید.

همچنین بخوانید :راز روغن انداختن خورشت فسنجان

گیاه کنگر

کنگر گیاهی خاردار با ساقه های ضخیم می باشد که از آن در تهیه خورشت ها و سوپ نیز استفاده می شود. کنگر بر اساس برخی از طبع ها گیاهی خوشمزه به شمار می آید که ارزش غذایی نیز دارد.

بیشتر بخوانید
سس براق شکلاتی با پودر کاکائو، بهتر از قنادی ها

تاریخچه گیاه کنگر :این گیاه نخستین بار در کشور اتیوپی کشف شد که بعد ها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.

کنگر اصلی ترین ماده غذایی خورشت کنگر چه خواصی دارد ؟

استفاده و مصرف مکرر کنگر باعث افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش می شود.

تقویت قلب نیز از جمله دیگر خواص کنگر می باشد.

گیاه کنگر خاصیت دیگری نیز که دارد ادرار آور بودن آن می باشد.

چه کسانی کنگر نخورند ؟

کسانی از ناراحتی های کلیوی و مشکلات کبد رنج می برند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.

فواید کنگر

فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.

عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند.

کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ های خاردار و ساقه های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورشت و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می کنند.

نکات تکمیلی در مورد خورشت کنگر

خورشت کنگر جزو انواع خورشت میباشد.
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد .
خورشت کنگر را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد .

 

رویش مدیا

لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=16901

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها