6

طرز تهیه آش رشته با طعمی به سبک نذری های محرم

  • کد خبر : 25202
  • 29 آبان 1400 - 17:39
طرز تهیه آش رشته با طعمی به سبک نذری های محرم

آموزش درست کردن آش رشته برای ۴ نفراز جمله آش های معروف و اصیل ایرانی ، آش رشته می باشد که در ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری طبخ می شود.همچنین نوع سبزی ها و میزان حبوبات بالایی که در این آش وجود دارد از نظر خواص ، آش رشته را بسیار مغذی […]


آموزش درست کردن آش رشته برای ۴ نفراز جمله آش های معروف و اصیل ایرانی ، آش رشته می باشد که در ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری طبخ می شود.همچنین نوع سبزی ها و میزان حبوبات بالایی که در این آش وجود دارد از نظر خواص ، آش رشته را بسیار مغذی و پر از خاصیت می کند که در کنار طعم خوشمزه آش رشته می توان از انتقال خاصیت های مواد به بدن نیاز لذت کافی را برد ، پس همراه با بخش آشپزخانه رویش باشید تا به پخت این غذای خوشمزه بپردازیم.مواد لازم برای تهیه آش رشتهپخت آش رشته را با آماده سازی مواد لازم شروع می کنیم : مواد لازم آش رشتهمواد لازممقدار لازمنخود۴۰ گرملوبیا قرمز ۴۰ گرملوبیا چیتی ۴۰ گرمعدس ریز ۵۰ گرمپیاز متوسط ۳ عددروغن به مقدار لازمزرد چوبه ۱ قاشق غذاخوریاسفناج ۲۰ گرمجعفری ۲۰ گرمتره ۳۰ گرمشوید ۱۰ گرمگشنیز ۲۰ گرمنعناع خشک ۲ قاشق غذاخوریرشته آش ۷۰ گرمسیر ۲ حبهکشک ۲ قاشق غذاخوریآرد ۲ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاه به میزان لازم طرز تهیه کامل آش رشتهمرحله اول :از شب قبل نخود و لوبیا ها را باهم در ظرفی خیس میکنیم. عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میدهیم.مرحله دوم :پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم. مرحله سوم :نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با ۵ لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم. یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.مرحله چهارم :مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو وآب گیری خرد میکنیم.سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نخواهد داد.مرحله پنجم :بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری ۴ قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از ۱۰ ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعناع نسوزد.مرحله ششم :عدس و سبزی را با هم مخلوط کنید و یک ساعت زمان بدهید تا پخته شود سپس لوبیا ها را به آن اضافه میکنیم و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید.بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.مرحله هفتم :بعد از این زمان داخل لیوانی ۲ قاشق غذا خوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.مرحله هشتم :بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغمان را در داخل آش می ریزیم و کمی هم میزنیم.مرحله نهم :در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید در داخل آن میریزیم.باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند.در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم.مرحله نهایی :دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود. و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن می باشد چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است.برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید. عکس نهایی آش رشتهنکات پخت آش رشته :برای اینکه رشته های آش به هم نچسبند و مواد راحت تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشتر خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.تره را جدا از سبزی های دیگر خرد کنید.برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.اگر از آب قلم در آش استفاده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.نکات تکمیلی در مورد آش رشتهآش رشته جزو آش و حلیم میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد . آش رشته را می توانید در وعده نهار – میان وعده – شام – پیش غذا – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .

بیشتر بخوانید
مردم کشورهای دیگه، افطاری چی میخورن؟
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=25202

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها