0

طرز تهیه زیر برنجی، نذری خوشمزه و معروف لرستان

  • کد خبر : 27690
  • 10 مرداد 1401 - 5:11
طرز تهیه زیر برنجی، نذری خوشمزه و معروف لرستان

آموزش پخت زیر برنجی یا بز برنج لرستان؛ چلوگوشت لریزیر برنجی یا بز برنج یکی از غذاهای رسمی محلی و سنتی استان لرستان است که در مراسم عروسی در لرستان طبخ می‌شود. این غذای خوشمزه و پرطرفدار که بسیار شبیه چلوگوشت است، گاهی به عنوان نذری پخش می گردد.در لرستان این غذا را در مجمع […]


آموزش پخت زیر برنجی یا بز برنج لرستان؛ چلوگوشت لریزیر برنجی یا بز برنج یکی از غذاهای رسمی محلی و سنتی استان لرستان است که در مراسم عروسی در لرستان طبخ می‌شود. این غذای خوشمزه و پرطرفدار که بسیار شبیه چلوگوشت است، گاهی به عنوان نذری پخش می گردد.در لرستان این غذا را در مجمع یا سینی های مخصوص گرد و از جنس رویی یا استیل ریخته و افراد به شکل گرد دور مجمع می نشینند و این غذا را نوش جان می کنند. اگر شما هم تمایل به تهیه این غذای اصیل لری دارید، این بخش از آشپزخانه نمناک را حتما مطالعه کنید.مواد لازم برای تهیه زیر برنجی لریمواد لازممیزان لازمگوشت گردن یا ماهیچه۵۰۰ گرمپیاز بزرگ۱ عددچوب دارچین۱ تکهزعفرانبه مقدار لازمآبلیموترش۲ قاشق غذا خورینمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه اندازه لازمطرز تهیه زیر برنجیگوشت گوسفندی را به صورت تکه های درشت خرد کنید و بشویید.گوشت ها را درون قابلمه ای بزرگ بریزید.پیاز را پوست بکنید و به ۴ قسمت تکه کنید و روی گوشت ها بگذارید.کمی زردچوبه به همراه چوب دارچین و ۳ لیوان آب جوش روی آن بریزید و درب قابلمه را قرار دهید.اجازه دهید تا گوشت به مدت ۴ ساعت بپزید.بعد از پخت گوشت چوب دارچین را خارج نموده و روی گوشت کمی نمک و فلفل سیاه و زعفران دم کرده غلیظ و آبلیموترش تازه بریزید.اجازه دهید گوشت به همراه مواد افزودنی نیم ساعت دیگر بپزد تا طعم دهنده به خورد گوشت بروند.برنج را به صورت دمی یا آبکش بپزید.پس از دم کشیدن کامل برنج، در ظرف مورد نظرتان گوشت را قرار دهید و در ادامه برنج را روی تکه های گوشت بریزید و به سلیقه خود با مواد دلخواه تزیین کنید.آب گوشت را صاف کرده و به همراه برنج زعفران نوش جان کنید.نکات کلیدی در تهیه زیر برنجی لذیذ و مجلسیشما می توانید به دلخواه از گردن یا ماهیچه گوسفند یا گوساله برای تهیه این غذا استفاده کنید.دقت کنید آب سرد روی گوشت نریزید زیرا باعث دیر پز شدن گوشت می شود.هرگز به جای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده نکنید زیرا موجب تیرگی رنگ غذا می شود.برای جلوگیری از دیرپز شدن غذا از همان ابتدا نمک اضافه نکنید.می توانید به‌جای آبلیمو از لیموعمانی یا رب لیمو استفاده کنید.برای خوش رنگ شدن غذا از مقدار زعفران بیشتری استفاده کنید.

بیشتر بخوانید
فریبا کوثری سفیر مبارزه با اعتیاد شد
لینک کوتاه : https://rouiesh.ir/?p=27690

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها