0

آموزش قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر+ میزان دقیق مواد لازم

  • کد خبر : 27706
  • 11 مرداد 1401 - 7:03
آموزش قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر+ میزان دقیق مواد لازم

طرز تهیه قیمه نذری امام حسینی برای ۱۰۰ نفرزمانی که صحبت از ایام محرم می شود ناخودآگاه ذهن ها به سمت برگزاری مراسم ها و مجالس عزاداری کشیده می شود که با آداب و رسوم خاصی برگزار می شود. غذا های مختلفی مثل قیمه، زرشک پلو، آش رشته، قورمه سبزی و… پای ثابت سفره های […]


طرز تهیه قیمه نذری امام حسینی برای ۱۰۰ نفرزمانی که صحبت از ایام محرم می شود ناخودآگاه ذهن ها به سمت برگزاری مراسم ها و مجالس عزاداری کشیده می شود که با آداب و رسوم خاصی برگزار می شود. غذا های مختلفی مثل قیمه، زرشک پلو، آش رشته، قورمه سبزی و… پای ثابت سفره های عزاداری می شود.خورشت قیمه یکی از آن دسته غذاهایی است که علاوه بر طعم بی نظیرش، نسبت به غذاهای دیگر طرفداران بی شماری نیز در این ایام دارد و هم در داخل کشور و هم خارج از کشور توسط ایرانیان مقیم خارج در مراسم های مذهبی به عنوان نذری پخته می شود.برای بسیاری از افراد پختن غذای نذری تبدیل به یک دغدغه و چالش بزرگ شده است چرا که در اینجا تعداد نفرات بالا مهمترین موضوعی است که نباید از آن غافل شد. به همین منظور ما در این بخش از آشپزخانه نمناک قصد داریم آموزش قیمه نذری برای تعداد نفرات بالای ۱۰۰ نفر در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.پختن غذا برای ۵۰ یا ۱۰۰ نفر کار آسانی نیست چرا که باید تمام مواد اولیه ای که در این غذا به کار برده می شود به درستی اندازه گیری شود تا تاثیر بدی در طعم غذا نداشته باشد.طرز تهیه خورشت قیمهمقدار برنج قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر؛ چند کیلو چند پیمانه؟هر کیلو برنج برای ۷ تا ۸ نفر کافی است بنابراین برای ۱۰۰ نفر تقریباً ۱۵ کیلو برنج نیاز است اما جنس برنج و ایرانی یا خارجی بودن آن بسیار مهم است و یک تا دو کیلو می تواند اختلاف ایجاد کند. به همبن منوال شما می توانید برای تعداد نفرات بالا با استفاده از ضرب و تقسیم به مقدار برنجتان اضافه کنید.مقدار گوشت مورد نیاز در قیمه نذری برای هر نفرباید بدانید که مقدار گوشتی که در خورشت قیمه به کار میبرید بستگی به بودجه و مقدار پولی که قرار است هزینه کنید دارد. اما در حالت طبیعی به ازای هر نفر بین ۷۰ تا ۱۰۰ گرم گوشت قرمز نیاز است.مقدار لپه مورد نیاز قیمه نذری برای هر نفراین موضوع به نوع خورشت قیمه نذری که قرار است بپزید بستگی دارد. چنانچه میخواهید لپه بیشتری به کار ببرید به ازای هر نفر ۲۰ تا ۳۰ گرم کافی است. اما اگر بخواهید لپه کمتری استفاده نمایید ۱۰ گرم لپه کافی میباشد.مواد لازم برای تهیه قیمه نذری ۱۰۰ نفرهمواد لازم برای تهیه قیمه نذری:مواد لازم برای ۱نفر و برای ۱۰۰ نفرمواد لازممقدارگوشت۷۰ گرم (۷ کیلوگرم)نخود لپه۴۰گرم (۴ کیلوگرم)رب گوجه فرنگی۳۰گرم (۳ کیلوگرم)مغز لیمو عمانی۲ گرم (۲۰۰ گرم)سیب زمینی خام۱۰۰ گرم (۱۰ کیلوگرم)برنج برای ظرف بزرگ۲۰۰ گرم (۲۰ کیلوگرم)برنج برای ظرف کوچک۱۵۰-۱۸۰گرم (۱۵-۱۸ کیلوگرم)روغن۱۰۰ گرم (۱۰ کیلوگرم)زعفران به میزان لازم (۲ مثقال)گلاب۲میلی لیتر (۲۰۰ میلی لیتر)ادویه های مخصوص۱/۵ گرم (۱۵۰ گرم)نمک۱/۵ گرم (۱۵۰ گرم)زردچوبه به میزان لازم (۵۰ گرم)فلفلبه میزان لازم (۲۵ گرم)دستور تهیه و مراحل پخت قیمه نذری برای ۱۰۰ نفرروش پخت قیمه نذری در ایام محرم، صفر و رمضان یا مناسبت های دیگر به شرح زیر است:مرحله اولدر وهله اول لپه ها را از شب قبل بخیسانید. گوشت گوسفندی را پاک کرده به تکه های کوچک و خورشتی تقسیم کنید.مرحله دومپیازها را شسته و پوست کنده به شکل نگینی خرد کنید و در دیگ مقداری روغن ریخته و پیازها را در آن تفت دهید. بعد زردچوبه را بیافزایید و در نهایت گوشت را به پیاز افزوده و تفت دهید تا رنگش تغییر یابد.مرحله سومبعد از تفت خوردن گوشت، لپه را داخل دیگ بریزید و چند دقیقه نیز با لپه تفت دهید.مرحله چهارمدر این مرحله رب را به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به غذا افزوده و تفت دهید تا بوی خامی آن رفته و خوش رنگتر شود.مرحله پنجمبه اندازه ی کافی آب را به خورشت اضافه کرده و اجازه دهید خورشت قیمه جا بیفتد. لیمو امانی ها را ابتدا شسته و سوراخ کنید و در آب جوش قرار دهید تا خیس بخورد و تلخی آن گرفته شود. یک ساعت قبل از جا افتادن خورشت لیموها را به آن بیافزایید.مرحله ششمگل سرخ، دارچین، پودر هل را با زعفران دم کرده و به خورشت قیمه اضافه کنید و بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کنید. سپس سیب زمینی ها را به شکل خلالی خرد کرده با نمک و زردچوبه سرخ کنید و روی خورش قیمه نذری بریزید.نکته های مهم در طرز تهیه خورشت قیمه نذریپیاز داغ در خوشمزه تر کردن خورشت بسیار مهم است پس در اندازه ی پیاز داغ خساست به خرج ندهید.لپه را یک روز قبل از پخت خیس کنید تا نفخ آن برطرف شود.برای خوش رنگ شدن خورشت علاوه بر رب، از گوجه رنده شده هم میتوانید استفاده کنید.لیمو امانی را با چنگال یک روز قبل از پخت سوراخ کنید تا تلخی آن گرفته شود.برای سرخ کردن سیب زمینی به روغن، نمک و زردچوبه بزنید. سیب زمینی ها را قبل از سرخ کردن برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا روغن کمتری در سرخ کردن جذب شود.برای ١٠٠ نفر ١۵ کیلو برنج نیاز می باشد.به جای گل سرخ می توان گلاب را جایگزین کرد، اگر از گلاب استفاده کردید اجازه دهید خورش نیم ساعت بجوشد تا خوب جا بیفتد.اجازه دهید خورش کاملا جابیفتد در غیر این صورت کف زرد رنگی روی آن ایجاد خواهد شد.زعفران را هنگام پخت اضافه کرده و مقداری هم با گلاب در آخر پخت به خورش بیفزایید.لیمو امانی هارا نیز در انتهای پخت به خورش بریزید.و در نهایت سیب زمینی ها را خلالی یکدست خرد کرده و سرخ کنید و در کنار خورشت سرو نمایید.

بیشتر بخوانید
طرز تهیه سالاد ماکارونی مخصوص با ماکارونی رشته ای
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=27706

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها