3

پیشنهاد وعده غذایی [شام ، ناهار، صبحانه] ۱۲ تیر

  • کد خبر : 21332
  • 13 تیر 1400 - 6:13
پیشنهاد وعده غذایی [شام ، ناهار، صبحانه] ۱۲ تیر

لیست پیشنهاد کامل غذا از صبحانه تا شام صبحانه چی درست کنم ؟ناهار چی بپزم ؟ شام چی بپزم ؟ از سوال هایی می باشند که بسیاری از بانوان در طول روز از خود می پرسند. اگر شما نیز برای انتخاب غذا در سردگرمی به سر می برید به شما پیشنهاد می کنیم تا با […]

لیست پیشنهاد کامل غذا از صبحانه تا شام

صبحانه چی درست کنم ؟ناهار چی بپزم ؟ شام چی بپزم ؟ از سوال هایی می باشند که بسیاری از بانوان در طول روز از خود می پرسند. اگر شما نیز برای انتخاب غذا در سردگرمی به سر می برید به شما پیشنهاد می کنیم تا با لیست کامل و متنوع رویش همراه باشید تا از این سردرگمی و دغدغه فکری آزاد شوید.

لیست پیشنهادی صبحانه های متفاوت

خوردن صبحانه فواید زیادی برای سلامتی و بهتر بودن شما دارد. خوردن صبحانه سوخت بدن و مغز را تامین می کند پس به همین دلیل به هیچ عنوان نباید این وعده اصلی را حذف کنید.

خوردن صبحانه باید به یک عادت برای ما تبدیل شود شاید در ابتدا سخت باشد اما انجام چند روز پشت سر هم این کار سبب عادت کردن می شود. وقتی که صبحونه مناسبی خورده باشید دیرتر احساس گرسنگی میکنید و تا حدی هم مشکل ریزه خواری و خردن تنقلات از بین می رود.

املت فرانسوی

املت فرانسوی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین املت های دنیا می باشد. همان طور که از اسم این املت مشخص است این املت اصالتا برای فرانسه می باشد. شما می توانید این املت لذیذ را با مواد دلخواهتان سرو کنید.

املت فرانسوی
طرز تهیه املت فرانسوی

مواد لازم برای املت فرانسوی

  • تخم مرغ : ۳ عدد
  • کره : ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل : به اندازه

طرز تهیه املت فرانسوی

برای درست کردن این املت تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید و تن تن هم بزنید تا سفیده و زرده با هم مخلوط شوند.

سپس تابه ای را روی حرارت  نسبتا زیاد قرار دهید و کره را داخل آن بریزید تا کره کف کند و کفش بخوابد.

با تکان دادن تابه تمام دیواره و سطح تابه را چرب کنید در این زمان مایه املت را در تابه بریزید.

وقتی مایه در تمام قسمت تابه پخش شد . دسته تابه را با دست چپ بگیرید و با سرعت عمل بالا و حرکات منظم تخم مرغ را به عقب و جلو حرکت دهید تا به تابه نچسبد.

در همین زمان با دست دیگر و با چنگال املت را جا به جا کنید تا تمام قسمت آن بپزد.

در کل تمام این مراحل فقط یک دقیقه طول میکشد و تخم مرغ در مدت کوتاهی بسته میشود .پس از پخته شدن املت ، تابه را کج کنید و با چنگال یک طرف املت را روی طرف دیگر آن برگردانید . املت لول شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید و با نان برشته نوش جان کنید 

نکات

  • در تهیه این املت میتوانید از گوشت ، مرغ،  قارچ ،ورقه های کالباس یا سوسیس و یا پنیر هلندی رنده شده هم لای آن استفاده کنید. البته این مواد باید گرم و تفت داده شده باشند و قبل از اینکه یک طرف املت را به طرف دیگر آن برگردانید این مواد اضافه شده را لای املت قرار دهید.
  • همچنین میتوانید برای اینکه املت زود سرد نشود ظرف سرو آن را گرم نگه دارید.
 املت فرانسوی

نکات تکمیلی در مورد املت فرانسوی

املت فرانسوی جزو پیش غذا – املت و کرپ میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲دقیقه میباشد .
املت فرانسوی را می توانید در وعده صبحانه – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب میباشد 

پنکیک

پنکیک یکی از انواع صبحانه های خوشمزه بین المللی می باشد که انواع متنوعی دارد و شما می توانید آن را با مقداری سس شکلات، عسل،انواع مربا، موز و توت فرنگی سرو کنید و از این صبحانه کامل لذت ببرید.

پنکیک
طرز تهیه پنکیک لذیذ برای صبحانه

املت

املت یکی از انواع املت های ایرانی می باشد. این املت خوشمزه و پرطرفدار اکثر در منو صبحانه بسیاری از رستوران ها می باشد. شما می توانید این صبحانه بی نظیر را همراه با سبزی، پیاز و زیتون سرو کنید.

املت
طرز تهیه املت گوجه فرنگی

لیست مناسب ترین غذا ها برای وعده ناهار

ناهار یکی از وعده های مهم غذایی است که باید به آن توجه شود. وعده غذایی ناهار تنوع بی شماری دارد و میتوان آن را با انواع مواد غذایی تهیه کرد. اگر از آن دسته افرادی هستید که بعد از خوردن شام، یاد ناهار فردا می افتید و یکی از دغدغه های هر روز شما این است که برای ناهار فردا دیگه چی درست کنم ، با ما همراه شوید تا چند منو از غذاهای مناسب برای ناهار را به شما یاد آوری کنیم.

بیشتر بخوانید
خشک کردن گوجه سبز به 4 روش بازاری

فلافل

فلافل از جمله غذاهای خوشمزه و لذیذیست که علاوه بر کودکان و نوجوانان در بین بزرگسالان هم طرفدارن ویژه ای دارد و از نخود که یکی از مقوی ترین ترین حبوبات است تشکیل می شود.

فلافل
طرز تهیه فلافل آبادانی

بادمجان شکم پر

بادمجان شکم پر یا دلمه بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که در برخی شهرهای کشورمان به عنوان یکی از مجلسی ترین غذاها شناخته می شود. کارنی یاریک جزو غذاهای خوشمزه و غذاهای نانی است که در بین آذری زبان ها محبوبیت زیادی دارد.

بادمجان شکم پر
طرز تهیه بادمجان شکم پر

لیست خوشمزه ترین غذا برای شام

ته چین مرغ مجلسی

ته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که معمولا به همراه مرغ تهیه می شود.ته چین مرغ اصولا به دلیل وجود برنج زعفران و زرشک و مرغ یکی از غذاهای باب طبع ایرانی ها می باشد. شما می توانید این غذای لذیذ را همراه با سبز، انواع سالاد،ماست و ترشی سرو کنید.

ته چین مرغ
طرز تهیه ته چین مرغ لذیذ

سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و لذیذ برای ما ایرانی ها می باشد. سبزی پلو، یکی از خوشمزه ترین پلوهای ایرانی است که معمولا با ماهی، مرغ یا گوشت سرخ کرده خورده می شود؛ اما سبزی پلو با ماهی، یک غذای مناسبتی و مهم است.

همراه با این غذا دلچسب می توانید از انواع سالاد ، زیتون و انواع ترشی به خصوص ترشی سیر و ترشی کلم استفاده کنید.

سبزی پلو
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی قزل آلا و طرز تهیه آن

مواد لازم برای دو نفر
مواد لازم برای سبزی پلو
  • ۲ پیمانه برنج
  • یک کیلوگرم ماهی قزل آلا
  • نیم کیلوگرم سبزی معطر (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر)
  • ۱۰۰ گرم کره یا روغن مایع
  • آب لیمو به مقدار لازم
  • یک عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
  • یک حبه سیر پوست کنده و خرد شده
  • پودر سیر، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ
  • لیمو ترش تازه برای تزئین
  • کوکو سبزی برای سرو

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره
مرحله اول:

آماده‌سازی سبزی: سبزی را پس از پاک کردن، خوب بشویید و آن‌ها را در آبکش قرار دهید تا آبشان کامل برود. سپس آن‌ها را با استفاده از یک چاقوی تیز یا خردکن خرد کنید.

مرحله دوم:

آماده‌سازی برنج: برنج را از حداقل ۳ ساعت قبل، با آب ولرم و ۲ قاشق چای‌خوری نمک خیس کنید.

مرحله سوم:

یک قابلمه پر از آب را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. آب برنج را خالی کنید و آن را به‌همراه کمی نمک در قابلمه آب جوش بریزید. وقتی برنج هنوز کمی زنده است، آن را آبکش کنید. قابلمه را بشویید و خشک کنید. سپس یک قاشق غذاخوری کره، ۲ قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را در آن بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت داغ شود. برای ته دیگ از نان لواش استفاده کنید. نان لواش را در کف قابلمه بچینید تا تمام کف قابلمه را پر کند.

مرحله چهارم:

یک لایه دو تا سه سانتی‌متری از برنج را روی ته دیگ نان بریزید و روی آن را با یک لایه سبزی پر کنید تا روی برنج، کاملا پوشانده شود. برنج و سبزی را با چنگال کمی هم بزنید. لایه‌های برنج و سبزی را به همین ترتیب در قابلمه بریزید تا برنج و سبزی تمام شوند. سیر خرد شده را لابه‌لای برنج قرار دهید. کمی آب روغن درست کنید و به‌همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده روی برنج بریزید یا از کره آب کرده استفاده کنید. درب قابلمه را دم‌کنی بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید تا برنج به بخار بیفتد. سپس شعله گاز را کم کنید تا برنج کاملا دم بکشد.

مرحله پنجم:

آماده‌سازی ماهی: فیله‌های ماهی را خوب بشویید. سپس پیازهای خلالی خردشده، آب لیمو، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را در یک کاسه بریزید و ماهی‌ها را برای ۳ تا ۵ دقیقه در این مواد قرار دهید. ماهی‌ها را در این مواد چند بار زیر و رو کنید تا خوب مزه‌دار شوند.

بیشتر بخوانید
طرز تهیه خمیر مایه در خانه و پخت نان با آن
مرحله ششم:

ماهیتابه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا کاملا داغ شود. سپس در آن روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ شود. فیله‌های ماهی را در روغن قرار دهید و پس از سرخ شدن یک روی آن، ماهی‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آن‌ها نیز سرخ شود. 

مرحله هفتم:

پس از سرخ شدن، ماهی‌ها را چند لحظه با یک کفگیر سوراخ‌دار، بالای ماهیتابه نگه دارید تا روغن اضافه آن گرفته شود. 

مرحله هشتم:

پس از دم کشیدن برنج، شعله گاز را خاموش کنید. سپس کف قابلمه را در آب سرد قرار دهید تا ته دیگ آن، کاملا از قابلمه جدا شود.

مرحله نهم:

سبزی پلو را در دیس بکشید و ماهی‌ها را به‌همراه کوکو سبزی و چند قاج لیمو ترش تازه در کنار آن قرار دهید. نوش جان!

نکات مهم برای طبخ سبزی پلو با ماهی

نکات مربوط به برنج
نکات مربوط به برنج سبزی پلو
  • حرارت برنج در حال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد.
  • درب قابلمه را در حین جوشیدن برنج نگذارید و اجازه دهید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید.
  • در حین جوشیدن برنج، چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود و مراقب باشید که برنج را خرد نکنید. 
  • سبزی پلو مجلسی را معمولا به‌صورت آبکش درست می‌کنند؛ اما اگر برنج شما، یک برنج ایرانی با کیفیت باشد، می‌توان آن را به‌صورت کته نیز درست کرد. 
  • افزودن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنج سبزی پلو، عطر و بویی فوق‌العاده به آن می‌دهد.
  • برنج را زمانی آبکش کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت فشار می‌دهید، اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد.
  • برای ته دیگ می‌توان از سیب‌زمینی هم استفاده کرد؛ البته بهترین ته دیگ برای سبزی پلو، ته دیگ نان است.
  • به‌جای کره آب شده می‌توان از چند تکه کره نیز استفاده کرد تا در حین دم کشیدن برنج، کم کم آب شوند و به خورد برنج بروند.
  • استفاده از سیر تازه به برنج مزه و عطر خوبی خواهد داد، پس از ریختن سیر تازه به‌هیچ‌وجه غافل نشوید.
  • شما می‌توانید سبزی را قبل از آبکش کردن در برنج بریزید و بلافاصله آبکش کنید تا سبزی و برنج خوب با هم مخلوط شوند.
  • برخی افراد به برنج آبکش کرده، علاوه بر سیر خرد شده، کمی پیاز رنده شده نیز می‌افزایند.

نکات مربوط به سبزی

نکات مربوط به سبزی
  • سبزی استفاده شده برای سبزی پلو نباید خیلی ریز خرد شود.
  • سبزی را قبل از خرد کردن، خوب خشک کنید تا در حین خرد کردن آب نیندازد. 
  • بهتر است از سبزی تازه برای طبخ سبزی پلو استفاده کنید. توجه داشته باشید که سبزی در حین خرد شدن، سرخ شدن و پخته شدن مقداری از ویتامین‌ها و املاح مفید خود را از دست می‌دهد.
  • سبزی به کار رفته در سبزی پلوی ایرانی، تره، شوید، جعفری و گشنیز است؛ اما شما می‌توانید برای عطر و طعم بیشتر، از کمی شنبلیله و سیر تازه نیز استفاده کنید. نسبت تره، جعفری و گشنیز برابر است و باید کمی شوید بیشتر در سبزی ریخت.
  • در برخی طرز تهیه‌ها، در ابتدا سبزی خردشده را در کمی روغن تفت می‌دهند تا کمی سرخ شوند. توجه کنید که سبزی‌ها فقط باید برای چند دقیقه کوتاه سرخ شوند و نیازی به تغییر رنگ نیست.
  • شمالی‌ها از کمی چوچاق نیز در تزکیب سبزی این پلو استفاده می‌کنند.
  • اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از چند قاشق شوید خشک استفاده کنید.

نکات مربوط به ماهی

نکات مربوط به ماهی
  • حتما ماهی تازه بخرید. اگر ماهی بوی خیلی بدی می‌داد یا آبشش‌های آن باز بود، مطمئن باشید که آن ماهی فاسد است. در ضمن به چشم‌های ماهی دقت کنید. چشم ماهی باید تازه، شفاف و براق باشد. ماهی فاسد یا کهنه، چشم‌های مات و کمی خاکستری رنگ دارد.
  • اگر می‌خواهید ماهی را بعدا استفاده کنید، پس از شستن، آب ماهی را با دستمال حوله‌ای تمیز خشک کنید تا رطوبت ماهی کاملا گرفته شود. سپس ماهی را روی سلفون قرار دهید و کاملا آن را بپوشانید. ماهی سلفون پیچ را روی کاغذ آلومینیومی قرار دهید و آن را کاملا کاور کنید. در آخر، یک بر چسب حاوی نام ماهی و تاریخ روی سلفون بچسبانید و آن را در فریزر نگهداری کنید. شما همچنین می‌توانید ماهی را در زیپ کیپ در فریزر نگهداری کنید. ماهی حدود ۶ ماه در فریزر، ماندگاری دارد.
  • برای یخ‌زدایی ماهی به‌هیچ‌وجه آن را در سولاردوم یا ماکروویو قرار ندهید؛ زیرا آب می‌اندازد و بوی بد می‌گیرد.  برای یخ‌زدایی ماهی، آن را در سینی قرار دهید و داخل یخچال بگذارید تا ماهی به مرور با دمای یخچال یخ‌زدایی شود.
  • برای پاک کردن ماهی، ابتدا فلس‌های آن را با نوک چاقو بگیرید یا ماهی را پوست بکنید. سپس سر و دم ماهی را جدا کنید و آن را از طول به سه تا چهار قطعه تقسیم کنید. هر قطعه از ماهی را از وسط به دو قسمت برش بزنید و استخوان ستون فقرات آن را دربیاورید. در نهایت، قسمت پوست زیر شکم را که نازک‌تر از پشت ماهی است جدا کنید.
  • اگر پس از تمیز کردن ماهی حس کردید که دستانتان و سینک بو گرفته است، روی سینک و دستانتان، پوست لیمو ترش بمالید یا برنج بشویید تا بوی بد ماهی از بین برود.
  • ترکیب پیاز با ادویه و آب لیمو، سسی بی‌نظیر برای ماهی است که هم بافت آن را تردتر می‌کند و هم بوی زهم آن را می‌گیرد. شما می‌توانید از این سس، برای مزه‌دار کردن هر ماهی دیگری نیز استفاده کنید.
  • برای سس ماهی می‌توان از ترکیب آب پیاز رنده شده، زعفران دم‌کرده غلیظ، آب یک عدد لیموترش تازه، نمک، فلفل و پودر سیر استفاده کرد. ماهی را به‌مدت نیم ساعت در این مواد بخوابانید و در یک زیپ کیپ در یخچال قرار دهید تا خوب مزه‌دار شوند.
  • در برخی دستور پخت‌ها از ترکیب نمک، تخم گشنیز، پودر لیمو امانی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، آرد، پودر پیاز، پودر پاپریکا، زنجبیل، جوز هندی، گوجه فرنگی خشک شده، آویشن و پودر سیر برای مزه‌دار کردن ماهی استفاده می‌کنند.
  • برای آماده کردن ماهی، می‌توان آن را در ترکیبی از یک پیمانه آرد، یک قاشق غذاخوری نمک، دو قاشق چای‌خوری زردچوبه و یک قاشق چای‌خوری فلفل غلتاند و سپس در روغن سرخ کرد. 
  • هر طرف فیله‌های ماهی باید حدود سه تا چهار دقیقه در روغن سرخ شوند.
  • شما می‌توانید برای گرفتن روغن اضافه ماهی‌ها، آن‌ها را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی قرار دهید.
  • شما می‌توانید به‌جای ماهی قزل آلا از ماهی‌های دیگر مانند ماهی سفید، سوف، سالمون، تیلا پیلا و کولی نیز استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید ماهی را در فر آماده کنید، تکه‌های ماهی را در سینی فر بچینید و ۲۰ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. کف سینی فر، حتما فویل بیندازید تا بعدا راحت‌تر بتوانید آن را تمیز کنید.
  • شما می‌توانید ماهی سبزی پلو را گریل کنید یا به‌صورت سوخاری سرو کنید.
بیشتر بخوانید
طرز تهیه کامل “ذرت مکزیکی” با طعمی فوق العاده بی نظیر

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی‌های دیگر

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی‌های دیگر
  • سبزی پلو در شمال کشور با ماهی سفید خورده می‌شود. طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سفید نیز دقیقا شبیه به سبزی پلو با ماهی قزل آلا است. البته ماهی سفید برای مزه‌دار کردن فقط به کمی نمک نیاز دارد و شما در صورت تمایل می‌توانید به آن فلفل سیاه و زعفران دم‌کرده غلیظ نیز بزنید.
  • طرز تهیه سبزی پلو با ماهی تیلا پیلا نیز بسیار ساده است و شما می‌توانید این غذا را نیز به همان ترتیب ذکر شده در مقاله درست کنید.
  • طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سالمون به همان ترتیب سبزی پلو با ماهی قزل آلا است.

نکات مربوط به سرو سبزی پلو با ماهی

  • طبع ماهی سرد است و بهتر است این غذا را با ماست یا دوغ میل نکنید تا با مشکلاتی چون دل درد یا معده درد مواجه نشوید.
  • به‌جای ماست، ماهی را با انواع سبزی‌های خام یا بخار پز شده، انواع ترشی یا انواع سالاد بخورید.
  • آب، شربت آبلیموی کم شیرین و شربت نعنا از بهترین نوشیدنی‌ها برای سرو با ماهی هستند.
  • برای تزئین می‌توان از جعفری تازه هم استفاده کرد.

رویش مدیا

لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=21332

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها